Sedam Naučno Dokazanih Načina Da Postaneš Privlačnija Muškarcu

Konačno, naučne studije koje možemo iskoristiti! Pretražili smo medicinske i ostale naučne dnevnike koji bi nam pomogli u svetu sastanaka i zabavljanja.  Tako da, nasmiješi se, nosi crveno, smij se na sve njegove šale, i primijeni sve ostale dokazane načine koji će vas učinit atraktivnijim.

1. Odjeni Crvenu Haljinu.

Spasi tu haljinu koja se nalazi na dnu tvog plakara – nakon što ovo pročitaš, htjet ćeš je nositi sutra navečer kad budeš izlazila. Studije Univerziteta Rochester su pokazale da su muškarci proglasili žene u crvenom privlačnijim od onih koje nisu nosile crveno. Zavisi koje nijanse. Ali naravno ne mogu boje utjecati u toliko mjeri na njega kad cijeni ličnost i inteligenciju. Dodaj na svoje usne crveni sjaj i definitivno ćeš više bit zamijećena. Naučnici Univerziteta u Mančesteru su utvrdili da muškarci provode pola svog vremena gledajući u tvoje savršene usne – pogotovu ako nosis crveni karmin. Crveno ih hipnotizira u prosijeku od 7.3 sekunde dok ga roze nijansa zgrabi na 6.7 sekundi. Hipoteza je da crveno oponaša širenje krvnih sudova koje se događa također tijekom erekcije – ne možemo se raspravljat sa biologijom.

2. Nasmiješi Mu Se

Modeli koji postave taj kamenim izraz lica vrlo griješe. Nedavna studija koja je objavljena od strane Američkog Udruženja za Psihologiju, pokazuje da vas smiješenje čini atraktivnijim jer stimulira dio njegovog mozga koji je povezan sa čulima. Jednostavno, djeluješ pristupačnije sa svjetlucavim osmijehom na licu. Tako da sljedeći put kada vam se pogledi susretnu, znaš što trebaš učiniti. Na kraju, to je tvoj najbolji nakit.

3. Nagradi Muškarca Osmijehom

Smijeh je zaista najbolji lijek za sve… uključujući i tvoj ljubavni život. Istraživanja Kanadskog Univerziteta kažu da muškarce privlače žene koje se smiju njihovim šalama. Ima smisla, jer svi smo mi narcisi u srcu i dopadaju nam se ljudi kojima se mi sviđamo. Ako opće nema smisla za humor, možeš ga poštedjeti srama ali ako si očarana njegovim dobrim humorom makar malo, onaj ženski smiješak te neće zaboljet.

4. Suptilno Ga Oponašaj

Možda ti se čini da ćeš izigravati papagaja, ali jedno tajno speed-dating istraživanje dokazuje da žene koje su suptilno oponašale muškarce, su na kraju događaja dobile veće i bolje procjene. Otvoreno imitiranje vam neće donjeti ništa pametno, ali kada na primjer on dodirne lice, dodirni i ti svoje par sekundi kasnije. Ako on kaže: „Da li ideš na mnogo ovakvih brzih-spojeva?” napravi eho njegovih riječi i kaži: „Ne, ne idem na mnogo ovakvih brzih-spojeva.” Možda čudno zvuči, ali ti neće bit toliko čudno kad te pozove na novi sastanak.

5. Pogodi Visoke Tonove

Radost Sopranovih! Dok je suptilan glas sinonim za seksi, istraživanja pokazuju da su muškarce više privlače žene koje govore u visokim tonovima, kao Marilyn Monroe. Sjetite se njenog „Happy Birthday” za Kenedija. (sačekat ćemo da potražite to na YouTube-u). Naravno, njena haljina koja grli njene obline je također pomogla.

6. Kukovi Ne Lažu

Neka hodnici u dućanu sa namirnicama postanu tvoja pista i gledaj kako se zgodnim momcima glave okreću sa velikim odobrenjem. Žene koje imaju lepršav njišući hod će prije uhvatiti poglede muškaraca, tako kažu studije Univerziteta u Teksasu. Ne kažem da treba da usvojiš ono manekensko šepurenje, ali imaj duži korak stavljajući jednu nogu pred drugu – kao da hodaš pravom linijom – za senzualniji hod. Nemoj zaboraviti da ga pitaš za pomoć za namirnice koje su na visokim policama – to također nikom ne odmaže.

7. Vodovod Drži na Minimumu

Nemoj dozvolit da maramice i suze stanu između tebe i tvog muškarca. Istraživanja koja su nedavno objavljena u Naučnom Institutu ukazuju na to da su muškarcima manje privlačne žene sa kojima se povezuje miris suza. Naravno, teško je ne ugušiti se u suzama kada je neka emotivna scena u filmovima, ali ako je moguće, najveće vodopade suza sačuvaj za filmske večeri sa djevojkama, a sa njim izaberi onaj akcioni film koji umire od želje da pogleda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *