VELIKA JE STVAR KADA MUŠKARAC PRUŽA ORALNI SEKS ŽENI, POKAZUJE NOVO ISTRAŽIVANJE

erodate
Ako je blow job postala stara vijest za tebe, sjeti se: Kada ste poslijednji put razmjenili oralni seks? Ako ste ti i tvoj partner negdje na 50/50, odlično za tebe. Zapravo, ako je tako, to je odlično, jer to nije realnost kod većine parova, što potvrđuje istraživanje rađeno na Pacifičkom Univerzitetu i školi za higijenu i tropsku medicinu u Londonu.

U istraživanju, koje je objavljeno u sklopu “Journal of Sex Research”, istraživači su intervijuisali 71 osobu, muškarce i žene između 16 i 18 godina, a onda su obavili dodatne intervjue godinu dana kasnije. I muškarci i žene su potvrdili da pružanje oralnog seksa ženi jeste “veća stvar” nego pružanje oralnog seksa muškarcu.

ad kažu “veća stvar” misle da je “neukusnije” za muškarce da to rade, nego za žene, i da je “lakše” kad muškarci dobijaju oralni seks. Čitav taj fazon davanje-pružanje, počeši ti moja leđa počešaću i ja tvoja, ovdje doista ne pije vodu.

“Bilo je dosta istraživanja kad je vaginalni odnos u pitanju, ali znamo znatno manje o očekivanjima i seksualnim ponašanjima mladih ljudi.” kaže sociolog i autor istraživanja Ruth Lewis u priopćenju za jedan tisak. “Ovo je bila jedna istraživačka studija za početak koja bi nam dala ideju o tome na koji način mladi ljudi razgovaraju o oralnom seksu.”

Jezik kojim se muškarci služe da bi govorili o ženskim genitalijama nije lijep (iako tisak nije objavio izbor riječi kojima su se služili, iz očiglednih razloga). Ovaj “poprilično negativan” stav očigledno odbija žene. I zato što su žene u velikoj mjeri svjesne kako muškarci gledaju na ove stvari, one nisu oduševljene da prime oralni seks od stane muškarca. Ono što je zanimljivo, je to da su mlađi muškarci mnogo više nego žene govorili kako nisu pružali oralni seks kada to nisu željeli, dok su se mlade žene trudile da rade stvari i nađu strategije koje su im oralni seks učinile prijatnijim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *