Najveće Greške Koje Muškarci Prave Kad Je U Pitanju Govor Tijela


Kad je u pitanju govor tijela, većina muškaraca je u potpunom neznanju. No tko ih može kriviti? Nikada nisu dali obratiti pažnju na to. Neke pogreške su češće od ostalih, no, bili biste zapanjeni kako ih je lako moguće ispraviti. Pred vama je brz i prljav vodič za govor vašeg tijela i podizanje nivoa vaše igre večeras.

Bez Osmijeha

Smjiješenje je jedan od najboljih alata koji možete upotrijebiti kada je u pitanju stvaranje privlačnosti kod žena. Morate se smiješiti cijelim licem, ne samo vašim usnama. Naborajte uglove vaših očiju i podignite vaše obraze ka gore. Prije no se uputite u izlazak, viježbajte to ispred ogledala, i ako vam treba pomoć da se unesete u dobro raspoloženje, pomislite na poslijednju stvar koja vas je natjerala na kikotanje.

Pogrbljeno Držanje Tijela

Ukoliko ste pogrbljeni to će vašoj okolini prikazati nesigurnu sliku o vama, sa vrlo malo samopouzdanja. Ako mislite da niste dovoljno dobri da stojite uspravno, zašto bi vas netko drugi cijenio? Vježbajte, stojte uspravno ispred ogledala dok ne usavršite svoj osmijeh.  Kad sebe uhvatite kako grbite ledja, ponovo se uspravite. Pokušajte da udjete u sobu sa pravilnim držanjem uz veliki osmijeh na vašem licu. Ovo će doista načiniti veliku promijenu u broju kao i kvalitetu žena koje upoznate i sa kojima razgovarate to veče kad odete u izlazak.

Prekriženo Držanje Ruku

„Ne razgovarajte sa mnom” kaže manje nego kad stojite sa prekriženim rukama. Umijesto toga, držite ih opušteno pored svoga tijela. To je najbolji način da izgledate prirodno, ugodno i pristupačno. Izbegavajte to iskušenje da stavite ruke u džepove – to je jednako loše kao i križanje ruku. Zapravo, dok vježbate vaše držanje tijela, obratite pažnju kako izgledate sa rukama koje opušteno stoje sa strane. Vjerujte, kad vam pređe u naviku, zapitaćete se zasto ste opće stajali drukčije.

Izravno sučeljavanje ljudi licem sprema licu

Kada ste sa svojim prijateljima, koliko vremena zapravo provodite gledajući se licem u lice direktno? Otprilike nikad? To je zbog toga sto je ponekad neprijatno i stavlja neku vrstu pritiska za oboje. Umijesto toga, pristupite ženi sa strane. Kada vi govorite, okrenite se ka njoj. Kada ona govori, okrenite se i nagnite ka njoj da je bolje čujete.  Bit će vam oboma lakše.

Kontakt Očima

Dobro je uspostaviti kontakt očima, ali ne previše. Velike su šanse da trenutno ne činite dovoljno kontakta očima sa vašim sugovornicima, tako da pokušajte i potrudite se da gledate žene direktno u oči kada sa njima razgovarate, pogotovu kada im se predstavljate. Poslije, pokušajte stvari tipa skretanja vašeg pogleda sa strane otprilike svake dvije sekunde dok razgovarate sa njom.

Razgovor Bez Dodira

Jedan od najvećih promijena koje ćete iskusiti i jedan od načina da podignete igru na veći nivo i natjerate ženu da za vama poludi je dodir. Postoje mnoga „sigurna” mjesta gdje možete dirati ženu, na primjer njene dlanove, ruke i gornji deo ledja. Kada to napravite, vi povećavate intimnost, i također joj dajete signal i dozvolu da i ona vas dira. Kada to radite, igra je počela! Bit će te zadivljeni kako brzo samo jedan mali dodir može polako otvoriti sva vrata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *