Lekcije o seksu iz tvojih 20-ih

Seks se mijenja iz desetljeća u desetljeće. Ako radiš sve kako treba, sigurno ćeš puno toga naučiti. Ako u svojim 20-im zaista počneš stjecati iskustvo, saznat ćeš mnogo više nego što si znao kao tinejdžer. Uz veće samopouzdanje i više iskustva, svaki seksi susret je prilika da nešto novo naučiš – to je lekcija iz seksa.

Ovaj popis može biti upozorenje za mlađe muškarce ili podsjećanje za starije. Ali jedna stvar je sigurna, prepoznat ćeš se u njemu. A sljedeći put kad se zatekneš u intimnoj situaciji sa ženom, shvatit ćeš koliko toga si naučio.

1. Djevojke također mogu biti loše u seksu

Za mnoge muškarce je ovo iznenađenje. U početku, dovoljno je bilo da oboje budete goli. Onda bi vam se dogodilo da nešto jednostavno ne štima. Nije samo stvar u tebi, nego i u njoj. Ovo je suptilna promjena koja se dogodi u fazi života kad počnemo otkrivati što nam se sviđa, a što ne kada je riječ o seksu – umjesto da samo osjećamo zahvalnost. Ipak, i dalje bismo trebali osjećati zahvalnost, ali je zaključak da je i ona jednako odgovorna ako vaš seks nije baš savršen.

2. Možete pričati o tome što volite

Mogu razgovarati s njom tijekom seksa? Naravno da možeš. Možeš je čak i gledati u oči. Još jedan korak dalje i možete pričati o tome što biste voljeli raditi u seksu, a što radije više ne biste. Kako će ona inače znati što ti od nje želiš? Ni ti niti ona ne čitate misli. Kada počnete razgovarati o seksu, vaš seksualni život će postati nemjerljivo bolji. U 20-ima saznaješ što ti se sviđa, a to se neće desiti samo od sebe. Samo nemoj postati brbljav.

3. I žene imaju orgazme

Budimo iskreni. Kad si bio mlađi, nije te bilo briga. Onda odjednom, djevojka ti kaže da nije svršila. Dok postiđen odlaziš kući, odjednom ti postaje jasno da je i njen užitak u seksu jednako važan kao i tvoj. Ovo razumijevanje može poslužiti i kao metafora za tvoje 20-e. Seks je odjednom postao timski napor umjesto solo rada. Trebaš razmišljati o njoj. Ako se s time ne možeš pomiriti, sudbina ti je u svojoj mudrosti podarila internet.

4. Fantazije i nisu nešto

Tinejdžerske godine smo proveli maštajući o stvarima koje bismo voljeli raditi ženama i koje bismo željeli da one rade nama. Naše 20-e mogu biti otrežnjavajuće jer shvaćamo da te fantazije mogu u stvarnosti biti bolno neugodne – ili samo bolne. Potrebno je da isprobaš stvari da bi shvatio što funkcionira. To razumijevanje nam dolazi u 20-ima i može ostaviti psihičke i fizičke posljedice.

5. Pijani seks je loš

Sve znamo. Izgleda nemoguće da budeš trijezan i imaš seks u 20-ima. Kako bi se inače opustio? Ali stvari će se promijeniti, primijetit ćeš da previše pića može pretvoriti sjajan izlazak u loš, uspavani seks. Većina muškaraca to shvati nakon što zaspi usred seksa, probudi se ujutro i dočeka ih bijesna porukica od sinoćnje djevojke.

6. Bez seksa s bivšim djevojkama tvojih prijatelja

U tinejdžerskim godinama, život djeluje kao jedna velika zabava. Svi mijenjaju partnere od danas do sutra. Ali kada načnemo 20-e, veze nam počinju više značiti, zato više nije prihvatljivo da preuzmeš djevojku s kojom je tvoj prijatelj raskinuo prije dva tjedna. Ovo je dio odrastanja.

7. Žene ne žele vidjeti slike tvog ponosa

Iskreno, neki muškarci ovo nikad ne nauče, a nekim se ženama može i svidjeti. Ali većina muškaraca nauči da to može biti ogromna greška (ili mala greška, zavisno od točke gledišta). Poanta je: probaj i saznat ćeš što je prihvatljivo.

8. Seksi razgovor može biti promašaj

Ne postoji ništa neugodnije nego kad seksi razgovor ne donese željene rezultate. U stvari, kad smo mlađi, uglavnom ga sasvim izbjegavamo, a neki muškarci ga nikada ne savladaju. Ali u našim ranim seksualnim godinama, naučimo što je moć nespretno sročene seksualne želje. Djevojka će doslovno splasnuti pred tvojim očima, a tvoje mladenačko samopouzdanje će odletjeti kroz prozor.

9. Predigra je obavezna

Pod ovim ne podrazumijevamo da je ona obavezna da ga uzme u usta. Predigra znači da se moraš potruditi prije samog seksa. Kada tek počnemo voditi ljubav, obično je dovoljan sam seks da i ti i ona budete zadovoljni (ponekad) i sretni što je sve prošlo bez većih nezgoda (uvijek). Kako postajemo stariji, shvaćamo da ima mnogo više toga što možemo raditi u krevetu.

10. Bez hvalisanja

Kad si tinejdžer, činjenica da si imao seks čini da se osjećaš kao gospodar svemira. Ali što si stariji, to će se tvoje priče o uspjesima manje cijeniti. Zbog toga možeš čak i izgubiti šansu da se ponovo vidiš s djevojkom o kojoj si ispričao cijelom društvu. Nekoliko propuštenih prilika i brzo ćeš naučiti da hvalisavosti nije mjesto u seksu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *