BDSM vodič za početnike


Dakle isčitali ste u dahu sve tri knjige „Pedeset  Nijansi Sive“ i sada mislite da ste zainteresirani za BDSM vezu? Prijе nego što izađete napolje i nađete svog Kristijan Grej-a, bacite oko na ove savjete da osigurate svoju bezbjednost.

Obavite svoje istraživanje
Najpre, važno je da znate u što se točno upuštate i što je to što želite od Vašeg BDSM odnosa. Upravo zato sertifikovani seksolog i seksualni edukator Dr. Justine Shuey preporučuje upoznavanje Vaših sopstvenih želja i istraživanje da biste definirali što Vas pali, što Vas ne pali a što za Vas predstavlja nedozvoljeno prelaženje granice. „Samosvijest je ključ zato što uvijek treba da znate što volite a što ne volite, da biste bili u mogućnosti da komunicirate efektivno sa Vašim partnerom“, ona objašnjava. „ Ako Vam se učini kompliciranim nešto što pokušavate da učinite ili zahtjeva određeni nivo znanja (npr. vezivanje konopcem), imate puno dobrih knjiga u vezi sa BDSM tehnikom, uključujući članke i tutorijale na internetu, koje možete da provjerite.  Čak možda možete i da pohađate časove u Vašem mjestu.

Nađite partnera kome možete da vjerujete
Kada je u pitanju BDSM odnos, od neopisive važnosti je ne samo da nađete partnera kome možete da vjerujete, već nekoga ko će da poštuje Vaše granice i da istražuje sa Vama, kaže Dr. Shuey. „ Otvoreno pričajte sa Vašim partnerom o Vašim limitima i granicama, kao i o Vašim potrebama, željama i fantazijama“. Ako se on u to ne uklapa onda on nije za Vas.

Napravite „Da, Ne, Možda“ listu
Gaćice sa lisicama
Da biste utvrdili da se Vi i Vaš partner u potpunosti slažete, Dr. Shuey savjetuje da sjednete zajedno i napravite listu svih stvari koje biste eventualno mogli da probate u seksu. “Uključujući stvari koje biste mogli da radite, ne biste nikada uradili i stvari koje biste voljeli da probate. Ako želite da preskočite ovaj korak možete da pronađete ovu listu na internetu”, ona ukazuje. “Dalje, Vi i Vaš partner treba da prođete kroz listu i da čekirate sa “da” ako je to nešto što biste željeli da probate, “ne” ako to prelazi granice i ne interesira Vas, ili “možda” ako zapravo niste sigurni ili biste bili voljni da to probate pod određenim okolnostima. Jednom kada napravite listu probajte do dvije stvari odjednom najviše da se ne bi preopteretili”, ona upozorava. Ovo je sjajan način da istražujete Vaše granice, da ne spominjemo stvari koje  Vam možda ne bi pale na pamet da ih ikada uradite.

Upoznajte ostale nastrane ljude
Kako? Logirajte se na Fetlife.com, društvenu mrežu za nastrane ljude. “Fetlife sadrži edukaciona i društvena dešavanja na njihovom sajtu”, navodi Dr.Shuey. “ Možda naiđete na neka lokalna udruženja (ili ‘munch’  grupe) u vašem kraju. ‘Munch’ grupa predstavlja okupljanje nastranih ljudi.  Često se druže uz hranu u restoranu ili na drugom mjestu gdje članovi grupe donose hranu po dogovoru. Ponekad postoje i edukacije”, ona kaže. Nevezano za to, to je i dalje divan način da se povežete sa ostalim nastranim ljudima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *