6 Načina da Zračite Samouvjerenjem na Prvom Sastanku

Da li ste preplašeni nadolazećim prvim sastankom? Bez brige! Evo 6 načina da budete slika i prilika pribranosti i staloženosti na sastanku.

Prvi sastanci su teški. Ne samo što je vrlo slično razgovoru za posao nego je i momenat kada možda-moguće-nadamo se-držimo fige- se povezuješ sa čovekom svojih snova, i tko zna, možda budućim mužem!

Zbog čega je vrlo važno, dapače presudno,  odnijeti pobjedu tog prvog utiska i otploviti na drugi sastanak i dalje od toga. Evo kako to ostvariti:

1.Odjeni se da impresioniraš

Svakako da ne ideš na bal u farmericama i majici. Nemoj ni pretpostavit da ćeš ga zapanjit u svojoj staroj trenirci i potkošulji. Umjesto toga, odjeni nešto što će stvorit dobar (i trajan) prvi utisak.

Ovisno gdje izlazite, tome moraš prilagoditi svoju odjeću. Ako je to večera u nekom luksuznom restoranu, odjeni neku finu haljinu u kojoj se osjećaj zanosno. Ako je to kuglanje, odjeni te farmerice do struka i tvoju omiljenu bluzu.

Ključ je odjenuti se da se osjećaš dobro. Želiš li se vidjeti u odrazu i pomislit „O da, izgledam odlično!” Kad se osjećaš dobro u odjeći koju nosiš i kad si zadovoljna kako izgledaš to će učinit veliku razliku u tome kako se ponašaš i donjet će ti samouvjerenje.

2.Sredi kosu

Malo elegancije dame, malo elegancije. Govorim o feniranju od strane tvog omiljenog frizera. Vrijeme je. Govorim o onom frizeru koji zna što i gdje najbolje stoji.

Ovo će ti pojačati samouvjerenje i ljepše ćeš se igrati sa svojom kosom. Uostalom on neće ni primjetiti da si previše sređivala kosu. Ali znaćeš ti!

3.Osmeh

Čak iako pitanja postanu poput ispitivanja, uzdrži se od iskušenja da se ozbiljno namrštiš i okrećeš glavu. Sastanak učuni zabavnim, pozitivnim i vedrim. Smješi se kad god možeš (samo nemoj pretjerat tako što ćeš se smješkati non-stop) i daj mu šansu da se divi tvom osmijehu.

Ljudi koji se smiješe često se doimaju vrlo samouvjerenim. I što više se smiješ to će ti lakše biti da se opustiš i uživaš u sastanku – upravo zbog toga si tamo!!

4.Budi svjesna da si fenomenalna

Pola sata prije nego pristigne momak sa kojim izlaziš, nazovi svoju najbolju prijateljicu ili majku. I onda ih zamoli da ti kažu sve ono zbog čega misle da si fenomenalna osoba.

Nakon više od 20 komplimenata letjet ćeš i osjećaćeš se odlično da ne postoji šansa da on ne primjeti koliko zračiš samouvjerenjem.

5.Neka bude sa stilom

Tokom prvog sastanka najbolje je činiti sve sa stilom. To se odnosi na komunikaciju i tvoje ponašanje. Tako ćeš biti u prednosti u odnosu na ostale djevojke (koje ne rade baš sve sa stilom), također to znači da se posle nećeš kajati nizašta što si činila za vrijeme sastanka. Na taj način „Uh, zašto sam to rekla?“ ili „ O Bože, nisam trebala da ga pipam ispod stola“ se neće dogogditi.

Osjetite tu senzaciju, dame? Tako nema kajanja poslije, iskrenost na nivou, ponos i samopoštovanje. Veoma ljepo, zar ne?

6. Govor tijela

I posljednje ali ne i manje važno, najlakše ćeš emitovati svoje samouvjerenje tako što ćeš tome prilagoditi govor svoga tijela. Nemoj biti pogrbljena ili povijena, umjesto toga drži svoja leđa uspravno ali udobno. Hodaj sa ramenima zabačenim nazad ka dolje. Bradu uspravi ka gore i nikako nemoj prekrižiti ruke ili nervozno igrati se rukama ili čačkati predmete oko sebe.

Ako tražiš inspiraciju, to su Angelina Jolie ili Audrey Hepburn. Pokreti tela sa namerom, elegancijom i samouvjerenjem.

Ako ne ide po planu, i tu ima spasa. Ako si nervozna – reci mu. Svidjet će mu se tvoja iskrenost i to što si pomalo ranjiva kad je on u pitanju. Ne pretvaraj se da si savršena (nitko od nas nije, ionako će to shvatiti vrlo brzo), umjesto toga, samo budi to što jesi. Jer curo, znaš i sama, jesi fenomenalna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *