10 načina za suptilni flert

Želiš li znati kako flertati bez pretjerivanja? U nastavku teksta ćeš dobiti neke savjete kako da budeš primijećena ali da ipak ostaneš dama:

1. Daj mu kompliment

Žena koja daje komplimente muškarcu na nečemu što joj se kod njega sviđa je vrlo seksipilna, ali nije napadna. Davanje komplimenta muškarcu je odličan način da flertaš bez gubitka svoje moći. Kada udijeliš kompliment, time pokazuješ da imaš dovoljno samopouzdanja da bi se muškarac kraj tebe osjećao dobro. Tvoje samopouzdanje će te učiniti atraktivnijom u očima muškarca.

2. Nasmiješi se

Jednostavno je, efektno i svaka djevojka to može! Osmjeh je najlakši način flertanja. Sigurno ćeš izgledati mnogo ljepše, a za osmjeh nije potrebna nikakva dodatna priprema. Još jedna prednost osmjeha jeste što je on neobavezujući. Na taj način možeš flertati, ali možeš se i praviti da si se sjetila nečeg zabavnog od prethodne noći. Zato ništa ne riskiraš ako on ne odgovori na tvoj flert.

3. Daj mu teme za razgovor

Olakšaj mu tako što ćeš predložiti nekoliko tema kojima će započeti razgovor. Možeš pričati o mjestu na kom se nalazite, o piću koje pijete – o bilo kojoj temi koja ti padne na pamet.

4. Direktan pogled

Ako ga pogledaš direktno u oči i zadržiš pogled samo malo duže nego što je uobičajeno, on će obratiti pažnju na tebe i pitat će se što to imaš na umu. To je sofisticirani, “tihi flert” koji će ga zainteresirati. Nema potrebe da mu namiguješ ili da oblizuješ usne(bljak!). Dovoljan je jednostavan pogled.

5. Igraj se kosom

Ako to ne radiš suviše očigledno, igranje kosom je klasičan znak da flertaš s njim. Muškarcima su tvoji ženstveni atributi neodoljivi, a obraćanje pažnje na tvoju kosu je odličan način da pobudiš njegovu pažnju.

6. Ismijavaj ga

Budi malo zločesta. Muškarci vole da im se podsmjehujemo – samo pazi da tvoj humor ne bude nepristojan. Ako ga malo bocneš na pravom mjestu, njegov ego će splasnuti. Ali, pazi da ne pređeš granicu, tako ćeš mu pokazati da si pametna i ne daš se lako zastrašiti, bez povređivanja njegovih osjećaja. Muškarci vole intelektualne izazove, ali zapamti da imaju i osjetljiv ego koji ne podnosi previše sarkazma.

7. Postavljaj mu pitanja

Ako mu postavljaš pitanja, to znači da želiš znati više o njemu. Neka tvoja pitanja budu opća, ne preozbiljna. Otkrij kakva je osoba i što voli. Nemoj postavljati pitanja o seksu – poslat ćeš pogrešne signale, a vaš razgovor bi se tako mogao ubrzo završiti.

8. Budi otvorena

Ako je tvoj govor tijela otvoren i prijateljski, njemu će biti lakše prići ti. Suptilna otvorenost kao opuštene ruke (nemoj prekrižiti ruke), gledanje u oči, osmjehivanje i smijeh na njegove komentare – sve je to poželjno. Samo nemoj pretjerivati, kao na primjer naginjati se i pokazivati dekolte ili slično.

9. Budi željena

Upotrijebi svoj šarm da privučeš pažnju drugih muškaraca u prostoriji. Nemoj flertati s njima. Potrebno je samo da i on shvati da te drugi muškarci također primjećuju. Ako te drugi muškarci smatraju privlačnom, to će doprinijeti efektu tvog flertanja. Ako muškarac primijeti da su i drugi zainteresirani za tebe, bit će siguran da je napravio dobar izbor. Zbog toga će te željeti još više.

10. Traži da ti pomogne

Ne postoji bolji način da se muškarac osjeti željenim, nego da zatražiš njegovu pomoć – čak i ako ti njegova pomoć ustvari nije potrebna! Dobro je osjećati se potrebnim i korisnim. To doprinosi njegovom egu i pokazuje mu da imaš dobro mišljenje o njemu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *