Top 10: Osobine koje lijepe žene traže kod muškaraca

Zaboravi na sve što si mislio da lijepe žene traže kod muškaraca. Nakon razgovora s mnogim preljepim ženama, iznenađujuća istina je: izgled i novac nisu ni u prvih deset odlika koje žene traže. Evo glavnih osobina koje zaista privlače lijepe žene.

Br.10 Inteligencija

Hvali se ovom osobinom na vlastitu odgovornost. Inteligencija može biti veoma privlačna, ako je koristiš na pravi način. Drugim riječima, na suptilan i skroman, interesantan način. Upotrebi svoju inteligenciju da iznenadiš lijepu ženu otkačenim, zabavnim idejama, fantazijama i neočekivanim obratima, i sigurno ćeš je šarmirati. Formalno obrazovanje je privlačno samo ako ga upotrijebiš na interesantan način. Ako si stručan u nekoj oblasti koja je zanimljiva, predstavi svoje znanje sa aspekta “Znam puno o tome, hajde da ti nešto pokažem”, a ne sa pristupom “Ja sam pametan a ti nisi”. Također imaj na umu da se neke žene mogu osjetiti postiđenima pred muškarcem s obilnim znanjem, zato budi pažljiv.

Br.9 Izazov

Jedno je sigurno: lijepe žene su navikle na pažnju muškaraca i obožavanje. Ako hoćeš biti drugačiji od 1 000 drugih muškaraca koji je saljeću cijele dane, pruži joj izazov. Ako se prema lijepoj ženi ponašaš kao da ti je svejedno i da nisi naročito zainteresiran, ako je navedeš da misli da si je pozvao samo zato što ti je dosadno, ona će dati sve od sebe da te zainteresira. Ovo je nešto od čega lijepe žene lude – praktično postaju opsjednute muškarcem – iako to nikada neće priznati.

Br.8 Pažnja

Povezano je sa brojem 9: Nisu toliko važni pokloni i komplimenti, lijepe žene žele znati da ti misliš na njih. Čak i ako joj kažeš da ti se ne sviđa što je ona izašla sa drugim tipom, njoj će se tvoj komentar svidjeti, jer to znači da ti misliš o njoj. Zapamti: lijepa žena ne nosi seksi haljinu slučajno. Ako ima lijepu frizuru, ni to nije slučajno. Žene su veoma impresionirane muškarcima koji primjećuju takve stvari. Najbolje je da ti sam primijetiš takve detalje, prije nego što ih ona sama spomene.

Br.7 Darežljivost

Neka ovo bude tvoje tajno oružje. Lijepe žene mogu dobiti što god požele od muškaraca, zato nemoj pokušavati impresionirati je poklonima. Impresionirat ćeš je ako joj pokažeš da razmišljaš o dobrobiti drugih. Uplati novčanu pomoć, pruži pomoć nekome kom je potrebna, volontiraj i pozovi je da dođe da te vidi na djelu. Ona će se istopiti. Uzgred (što je naravno jako važno) učinit ćeš svet boljim mjestom za život.

Br.6 Seksualno znanje

Što više reći? Žene obožavaju seks jednako kao i muškarci. Ali kao i sve ostalo u životu, nije lako naći dobrog ljubavnika. Žene postanu momentalno vezane za ljubavnike koji znaju što rade, znaju kako da ih dovedu do ekstaze i izmame uzdahe. Zato se obrazuj seksualno, pročitaj neku knjigu, gledaj neki film, razgovaraj s njom. Uradi što god je potrebno da postaneš bolji ljubavnik.

Br.5 Romantika

Mnogi muškarci misle da je to očigledno, ali evo provjerene činjenice: romantičnost je snažan način da privučeš ženu, a time ne mislimo na bajke o princu na bijelom konju. Nauči kako da se predstaviš kao muškarac koji je sposoban da se emotivno poveže sa ženom i ona će te obožavati. Umjesto da samo promatraš ženu površno, pogledaj u njeno srce gdje ćeš otkriti njenu najljepšu stranu. Koristi priliku za romantične komentare, poeziju, interesantne priče i emotivno tumačenje svega, i odmah ćeš je oboriti s nogu (pravo u krevet).

Br.4 Dominantnost

Znanstveno je dokazana činjenica da lijepe žene osjećaju nesvjesnu privlačnost prema “dominantnim” muškarcima. Lijepe žene vole muškarce koji znaju što žele i ne plaše se da to i dobiju. Ali, ovdje ne govorimo o nametljivosti zbog koje se ona može osjetiti ugroženo ili neugodno, jer nije riječ o agresivnosti. Govorimo o samopouzdanju u sebe i postavljene ciljeve, ostvarivanje ciljeva uz strast. Žene obožavaju tu vrstu dominantnosti.

Br.3 Uglađenost

Ako si umjereno uglađen (ne previše da ne bi djelovao dosadno), žene će to odmah primijetiti. Što je to prava “klasa”? To može biti tvoje poznavanje dobrih vina ili nezavisnih filmova. Razumiješ li se u modu? Sviđa ti se klasična muzika? Možda uživaš u egzotičnoj hrani. Otvaraš vrata za svoju djevojku? Sve ove stvari pokazuju tvoju uglađenost bez pretencioznosti.

Br.2 Humor

Istina je: smisao za humor je afrodizijak za lijepe žene. Ako umiješ nasmijati je, sve će biti dobro, bez obzira na moguće greške na drugim poljima — to je zato što muškarci sa smislom za humor neodoljivo privlače lijepe žene. Možda to nije lako razumjeti. Mnogi muškarci misle da to znači biti arogantan, što uopće nije pravi smisao humora. Samopouzdanje i smisao za humor čine neodoljiv koktel koji žene obožavaju.

Br.1 Smisao za zabavu

Ovo je bitna stavka: sve žene – naročito najljepše – traže muškarce koji se vole zabavljati i sudjelovati u avanturama, neobičnim, čak i opasnim stvarima. Takav muškarac će ih momentalno zainteresirati i privući. Takav muškarac nudi bijeg iz svakodnevne dosade. Žene će postati opsjednute tipom koji je zaista zabavan, flerta s njima, izvede ih na sastanak, a zatim ih ne zove narednog dana. Zato upamti: neke žene vole predvidljivost, ali to su obično one koje traže muža. Ali kada je riječ o muškarcu sa kojim bi svaka izašla, smisao za zabavu pobjeđuje svaki put.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *