Što ne činiti na prvom sastanku

Sve si isplanirao: što ćeš obući, gdje ćeš je izvesti, rezervacije, što ćete piti, nekoliko zabavnih anegdota – to će garantirano biti najbolji prvi sastanak u povijesti prvih sastanaka. Ali onda, dok čekate desert, petnaest minuta ćeš provesti žaleći se na svoju bivšu djevojku. Totalna propast.

Ponekad toliko razmišljamo o stvarima koje želimo učiniti na prvom sastanku, sve planiramo do tančina – da zaboravimo da mislimo na stvari koje bi mogle poći pogrešno. A to je često u tvojim rukama.

Nemoj kasniti

Ako je želiš impresionirati na prvom sastanku, pripremi se dobro. Završi posao i obaveze na vrijeme i pripremi se za vaš prvi izlazak. Ako kasniš, vjerojatno nećeš ni izgledati najbolje, a definitivno želiš biti uredan i neoznojen. Kad ljudi kasne, obično su zadihani, iznervirani, oznojeni i izgužvani – ona će procijeniti svaki detalj kad te bude vidjela, zato nastoj da se prikažeš u najboljem izdanju.

Ne pretjeruj

Umjerenost u svemu. Možda si gladan, ali nemoj se prejedati. Nemoj pretjerivati ni s pićem. Jedno piće će ti smiriti živce, ali poslije nekoliko slijedi totalni raspad.

Iako želiš da razgovor teče prirodno, nemoj se zadržavati ni na jednoj temi predugo. Možda obožavaš Prison break, ali djevojka koju time zamaraš je vjerojatno samo ljubazna, umjesto da te otkači i kaže da je ni najmanje ne interesira ta serija.

Nemoj provesti večer pričajući na mobitel

Jednostavno nemoj.

Nemoj biti neljubazan

Djeluje kao jednostavan savjet. Ali ponekad ne primjećujemo kad smo neljubazni. Nemoj je prekidati kad govori i nemoj biti nepristojan prema konobaru.

Nemojte ulaziti u teške teme

Važno je da imate iste interese u životu, i o nekim temama definitivno treba razgovarati, ali prvi sastanak nije pravo vrijeme za to. Kad se budete osjećali opuštenije jedno s drugim, bit će vam lakše imati iskrene razgovore. Ne želiš razgovarati o svim lošim stvarima koje su ti se u skorije vrijeme desile. Ako si na prvom sastanku s djevojkom koja te privlači – ne želiš je zamarati svojim problemima.

Nemoj da izgledati previše sretan

Šala mala. Smješkaj se, puno.

Nemoj forsirati stvari

Planirao si da je nakon večere izvedeš u bar (koji je sasvim slučajno u tvom kvarti), ali možda je i večera sasvim dovoljna za prvi izlazak. Ako ti se čini da će se vaš sastanak završiti nakon tog prvog koraka, u redu je, pozovi je na sljedeći sastanak.

Budi iskren – ali nemoj joj reći previše

Nikada nemoj lagati na prvom sastanku – mala bijela laž može se pretvoriti u pravu lavinu i kasnije upropastiti stvari između vas. To ipak ne znači joj trebaš ispričati čitav svoj život, dan po dan. Sačuvaj nešto i za sljedeći sastanak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *