Prestanite vjerovati u neke stvari koje se tiču seksa.

Bez obzira da li ste do nekih saznanja u vezi seksa došli na osnovu neprijatnih razgovora sa Vašim roditeljima, razgovora sa prijateljima koji ne znaju ništa o tome, gledajući filmske seksi scene ili porno filmove, ovdje ćemo razotkriti neke opće mitove u vezi seksa koji 100 % nisu istiniti.

1. Kada stupite u brak, seks prestaje. Zapravo, Vaš seksualni život može postat još bolji. Studije i istraživanja su pokazala kako parovu u braku doživljavaju veće seksualno zadovoljstvo, imaju raznovrsniji seks i imaju ga češće. Studija koja je objavljena u “Analima porodične medicine” pokazuje da skoro šest od deset žena preko 60 godina, koje su u stabilnoj vezi, imaju seks redovito.

2. Veći penis = veće zadovoljstvo. Veličina penisa je zapravo mnogo bitnija za muški ego nego za žensko zadovoljstvo. Individualno je šta neko voli i preferira ali veličina muškog polnog organa nema veze sa zadovoljstvom – zapravo, penis ogromne veličine može lako promašiti G tačku u potpunosti. To je zato što se G tačka nalazi oko pet centimetara unutar vagine, i samim tim penis prosečne veličine je može stimulirati penetrirajući. Ako je previše velik, može je promašiti.

3. Prvi put uvijek boli. To ne mora biti točno i nije uvijek tako. Zapravo, trebalo bi da boli kao i obični seks kada niste uzbuđeni. Obično je to bol zbog toga što niste vlažni jer niste dovoljno uzbuđeni ili jednostavno manje vlažite, zbog loše tehnike jer partner ili vi niste iskusni. Definitvno, to iskustvo ne mora biti bolno.

4. Izvaditi ga na vrijeme je prihvatljiv vid kontracepcije. Izvaditi ga na vrijeme NE USPIJEVA. Većina muškaraca ne uspijeva izvaditi svoj penis na vrijeme, također sjemena tečnost koja izlazi prije može sadržati spermatozoide od prijašnje ejakulacije. Studije su pokazale da 27% žena koje primjenjuju ovaj metod zatrudne u roku od godinu dana prakticiranja ove metode.

5. Afrodizijaci podižu Vašu seksualnu želju. Doista, oni ni ne postoje. Niti jedna hrana nije dokazano utjecala na nečiju seksualnu želju, ali su istraživanja pokazala da mogu imati placebo efekt.

6. Većina žena mogu postići orgazam samo vaginalnim seksom. Nažalost, mnogo je kompliciranije od stavljanja stvari A u stvar B, malo gurkanja i svima je zabavno. Tu mora bit konstantnog klitoričnog stimuliranja. Potrudite se da i on to zna.

7. Seks je bolji kad ste mladi. Naravno, imat ćeš više energije kad si u svojim dvadesetima, ali orgazmi su kao i dobro vino. Stariji odrasli ljudi, istraživanja su pokazala, imaju jače i zadovoljavajuće orgazme i emotivnija seksualna iskustva. “Nacional Council” kad je u pitanju anketa i istraživanje koje se tiče starenja, kaže kako među ljudima koji imaju 60 godina ili više, čak 74& muškaraca i 70% žena smatraju da je njihov seksualni život bolji sada nego kada su bili mlađi.

8. Kondomi muškarcima učine seks lošim. Nedavno je objavljena studija koja pokazuje da kondomi nemaju nikakav utjecaj. Teorija glasi da muškarci koji misle da ih seks sa kondomom manje zadovoljava, zapravo već tada imaju generalni problem erektivne disfunkcije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *