Kako pretvoriti vezu za jednu noć u dugotrajnu vezu

Obožavamo prve izlaske. A i mrzimo ih. Obožavamo ih jer su tako uzbudljivi. Svaki prvi sastanak je potencijalan početak veze koja će trajati cijeli život.

S druge strane, mrzimo ih jer mogu biti katastrofalni. Svašta ti se može desiti, od toga da se spotakneš i padneš na nos nasred ulice, do prosipanja pića usred večere.

Uvijek se može desiti i da ti se osoba s kojom si izašla uopće ne svidi, a vaš sastanak bude čisto trošenje vremena. Ipak, sve to pretrpimo zbog mogućnosti da će on biti onaj pravi.

Nije neobično da prvi sastanak dovede do seksa. Često je piće glavni krivac, ali ponekad je tu i jednostavna životinjska privlačnost.

Ako si se našla u takvoj situaciji i pitaš se “što sada?” poslje seksa na prvom sastanku, budi bez bojazni. Ako se i ti i on opet želite vidjeti nakon prvog sastanka, poslušaj naše savjete kako bi vaša veza pošla u pravom smijeru.

1. Bez seksa…bar za sad.

Suzdržavajte se bar neko vrijeme i sastajte se samo na javnim mjestima. Upoznajte jedno drugo. Imate li slične vrijednosti? Dijelite li iste ciljeve i interese?

Odgovori na ova pitanja čine dobru vezu. Zapamti da seks čini samo mali dio veze. Kad se vatra stiša – jer sigurno hoće – što će je zamijeniti? Ako to nije ništa suštinski, nemate nikakvu šansu.

2. Uživajte u zajedničkim aktivnostima.

Posjetite muzej zajedno, igrajte tenis ili idite na koncert. Izlasci su važan dio razvoja svake veze. Ako ste imali seks na prvom sastanku, to ne znači da ne možete uživati i u drugim uzbudljivim elementima nove veze.

3. Komunicirajte.

Razgovarajte o svojim osjećajima o seksu na prvom sastanku. Definirajte očekivanja koja imate u vezi. Razmotrite vaše navike, omiljenu hranu, vjerovanja – što god, samo razgovarajte! Kod veza je komunikacija najvažnija. Osobe koje u vezi ne razgovaraju nemaju nikakve šanse.

4. Sastanite se s obitelji i prijateljima.

Upoznaj svog dečka s najvažnijim ljudima u svom životu i prihvati njihovo mišljenje. Prijatelji i obitelj će te moći upozoriti na neke stvari za koje nisi dovoljno objektivna da sama primjetiš. U ovoj fazi, objektivnost je jako bitna i pomoći će ti da odlučiš da li je on onaj pravi.

5. Uživaj u iskustvu.

Nemoj se mučiti. Većina muškaraca se neće osjećati krivim nakon seksa na prvom sastanku, ali žene se često tako osjećaju. Olakšaj sebi. Ti si ljudsko biće, zato nemoj svom iskustvu nadjevati ružna imena. Ti si preljepa, vrijedna, divna žena. Zapamti to!

Novo istraživanje je otkrilo da je više od 35 posto vjenčanih ili monogamnih parova započelo svoju vezu seksom na prvom sastanku. Postoje na tisuće sretnih parova koji su na taj način započeli svoju vezu. Zašto ne bi i ti?

Ono što je najbitinije da bi se seks na jednu noć pretvorio u dugotrajnu vezu su iskrenost, zrelost, međusobno poštovanje i želja da stvorite stvarnu vezu. Nemoj misliti da si zbog seksa na prvom sastanku izgubila tu priliku.

Najbitinije je međusobno poštovanje i pozitivan pristup. A ako ne uspije, bit će i drugih prilika!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *