10 Dobrih Razloga da Imate Orgazam i to Odmah

Znate što – imati redovite orgazme je jedna od najboljih stvari. Da, dobro ste me čule dame! Ne samo što je osjećaj odličan, dobro je po vaše zdravlje. Evo 10 glavnih razloga zašto upravo sada treba da imate orgazam.

1.  Za dame u vezi…

Imati redovito seks (dobar seks) sa vašim partnerom vam pomaže da pojačate vašu povezanost. Za vrijeme seksa, nivo oksitocina u vašem tijelu se povećava. Oksitocim je hormon koji je odgovoran za intuiciju, društvene sposobnosti i ono jako bitno… strast! Dakle, parovi koji često imaju seks će duže zadržati tu pjenu uzbuđenja živom u njihovoj vezi, također oni će vjerojatno imati osjećaj duboke vjere jedno u drugo kao i međusobno povjerenje.

Seks je moćna i značajna djelatnost za parove koji se tome znaju prepustit. Zadovoljiti jedno drugo ti daje dobar osjećaj, ali također daje dobar osjećaj tvom partneru. To je pobjeda na pobjedu!

I imaj na umu da „redovito” ne znači isto za sve parove. Neki ga imaju tri puta na dan. Gdje su drugi parovi zadovoljni kad ga imaju tri puta u toku tjedna, ili tri puta mjesečno. Ne postoji normalno, kreiraj svoju rutinu i radi što ti prija i ono što je dobro za oboje.

P.S. Da li ne osjećaš veliko „O” tijekom seksa? Neke žene ne mogu da dožive orgazam tijekom seksa, tako da ako ti ne uspjeva da svršiš potrudi se da imaš neke druge trikove pri ruci.

Nije ni potrebno da svršiš svaki put tijekom seksa, ono što je bitno to je ravnoteža. Saznaj što je to što te tjera poludiš i uplovi u to.

Nekim ženama je potrebna stimulacija klitorisa a nekim ženama su potrebne igračke. Probaj bezbroj načina i saznaj što najbolje pali kod tebe.

2. Za slobodne cure…

Tko kaže da ti je potreban muškarac da bi imala orgazam? Ne ne! Bez obzira da li si u vezi ili ne, ti imaš svo pravo da se prepustiš samouživanju.

I gledaj, tvoj um, tijelo i duša će imat koristi od toga!

Ne samo što je to korisno za zdravlje (kasnije ćemo i o tome), nego se također povezuješ sa svojim tijelom i olakšavaš si dušu. Kako?

Ovako, otputuj u centar svoje planete, i saznaćeš što voliš a što ne voliš. Razvićeš određeno povjerenje u svoje tijelo i vidjet ćeš za što si sposobna. Tvoje samopoštovanje će porasti i bit ćeš samouvjerenija.

Imati orgazam je prilično fenomenalan osjećaj i tko se može osjećati loše ako je zablistao?

3. Gori, dušo gori

Znaš ono stenjanje, ispuštanje zvuka i vrištanje u spavaćoj sobi? E pa curo, doista ćeš sagorjeti kalorije!

Očigledno, sagoriš do 200 kalorija u 30-ominutnoj seansi u krevetu. Hm, to znači 400 kalorija za sat vremena, i 600 za sat i pol… Što više, to bolje zar ne?

Zaboravi na trčanje, tu je novi fitnes režim!

4. Spavaj slađe

Ako se mučiš da zaspiš, ili ne možeš dugo spavat, možeš slobodno prestati da brojiš sate spavanja i prestat da piješ toplo mlijeko prije spavanja. Eksperi predlažu, da je za bolji san umjesto ovoga najbolje spustiti svoje ruke dolje i zadovoljiti se.

Ako imaš svoje seksi slobodno vrijeme, oslobodit ćeš pospano-sretne endorfine i sebi obezbediti put ka zemlji snova.

Ovo nije naučno dokazano ali sam sigurna da ćeš imati mnogo bolji san poslije toga.

5. Reci zbogom prehladama i gripovima

Sada znamo zašto Samanta iz serije Seks & Grad nije često imala gripu… Eksperti kažu da doživljavajući orgazme se odbrambene ćelije protiv infekcija u organizmu povećavaju i do 20 posto! Odličan podatak, hm?

I prema istraživanju Univerziteta Pensilvanije, osobe koje imaju seks jednom il dvaput u toku tjedna, mogu pojačati svoj imunitet do 30 posto.

Orgazmi također povećavaju prag bola, tako da se možeš osloboditi bola kad su mnoge nevolje u pitanju, uključujući migrene i glavobolje. Pa onda vidi koliko je izgovor poput „Dragi, boli me glava” ništavan i prazan?

P.S. Također sam čula da postoji oblik pripreme za porod gdje žena pobuđuje orgazme da bi se lakše izborila sa bolom tijekom porođaja. Nisam sigurna da bih to radila pred svima, ali zadržite to negdje u glavi.

6. Češći seks vam pomaže u začeću

Redovit seks i orgazmi vam pomažu da pojačate cijelokupno zdravlje vašeg tijela.

To se događa tako što se tvoja hipotalamusna žlijezda okrepljuje i zauzvrat se brine o tijelesnoj temperaturi tvog tijela (krucijalno za plodnost), podešava apetit i emotivnu stabilnost, i oslobađa hormone koji su potrebni za ovulaciju i druge bitne stvari za plodnost.

7. Sretna vagina je zdrava vagina

Još jedna korist kod redovitog seksa (u ovoj studiji, redovitost je definisana kao jednom tjedno) dovodi do zdravog menstualnog ciklusa. Također dovodi u ravnotežu nivo estrogena i osigurava da tkivo tvoje vagine ostane meko.

Tu dodajem da seksualni odnos ojačava karlične mišiće što znači da ćeš bolje kontrolirati mokrenje. Neki kažu da snažniji karlični mišići potpomažu da orgazmi budu jači i intenzivniji.

8. Ublaži stres

Loš dan? Ispostavlja se da nema ništa što dobar orgazam ne može riješiti.

Ne smao što seks i orgazam ublaži tenziju, nego povisi nivo endorfina i stvara osjećaj mira i relaksiranosti. Također eliminira iz tijela kortizol, hormon stresa.

Prema Nacionalnom Uredu za Ekonomska Istraživanj, seks vas čini sretnijim.

Parovi koji imaju redovito seks imaju isti nivo sreće kao da su zaradili dodatnih 100.000 godišnje. Izgleda da sada imamo i cifru koju možemo staviti na redovit seks!

9. Osjećaj se mlađe, izgledaj mlađe

Okej, jasno nam je da kad imamo orgazme osjećamo se odlično. Ali da li ste znali da vas orgazmi mogu podmladiti? Istraživanje pokazuje da imati seks tri puta tjedno može učinit da izgledate i do deset godina mlađe!

Redovit seks i aktivni seksualni život usporava starenje. Stvar je u tome da moraš biti u vezi bez stresa. Seks iz bijesa se ne računa.

Tijekom seksa, nivo DHEA hormona koje imaš u tijelu se povećava također. DHEA hormoni reguliraju imuni sistem, pojačavaju funkciju mozga, i podstiču obnavljanje zdrave kože i oporavak tijelesnog tkiva.

10. Zaštiti svoje zdravlje

I posljednje ali veoma važno, tu su mnoge koristi za zdravlje koje se dovode u vezu sa učestalim orgazmima i seksom.

Uključujući, poboljšanje probave, poboljšanje raspoloženja, štiti od raka, osteoporoze i srčanih oboljenja i prirodnu detoksikaciju tijela.

Ako ste zainteresirani za poboljšanje zdravlja svog muškarca, izgleda da što više ejakulira manje su šanse za rak prostate.

Brinuti se o svom muškarcu i o sebi. Bonus!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *