Žene su ili biseksualke ili gay, ali nikada hetero

Istraživanja su pokazala da, iako lezbijke mnogo više privlači ženski oblik, većina žena koje tvrde da su hetero su zapravo uzbuđene i filmovima sa golim muškaracima i golim ženama.
U studiji pod vodstvom dr. Gerulf Rieger iz Odjela za psihologiju na Sveučilištu u Essexu, sudjelovalo je 345 žena čiji su se odgovori na prikazivanje filmova sa golim muškaracima i ženama analizirali. 
Rezultati, koji se temelje na elemenatima kao što su: da li su im zjenice proširene kao odgovor na seksualne podražaje, pokazali su da 82% ispitanih žena uzbuđuju oba spola.
U međuvremenu kod žena koje su se izjasnile kao hetero, 74% ih jako seksualno uzbuđuju filmovi i sa  privlačnim muškarcima i privlačnim ženama. To je u suprotnosti sa lezbijkama, koje su pokazale puno jače seksualne podražaje na žene nego na muškarce.
Istraživači tvrde da su lezbijke bile slične muškaracima u svojim odgovorima, jer su najčešće muškarci ti koji pokazuju različite seksualne reakcije na svoj omiljeni spol.
Dr. Rieger je rekao: \”Iako se većina žena izjašnjava kao heteroseksualnom, naše istraživanje jasno pokazuje da kada je u pitanju ono što ih uzbuđuje, one su ili biseksualne ili homoseksualne, ali nikad heteroseksualne.\”
Također je rekao kako je njegova studija pokazala da lezbijke koje se oblače kao muškarci ne moraju nužno biti muževnije.
\”Iako su neke lezbijke bile muževnije u svom seksualnom uzbuđenju, a druge muževnije u ponašanju, nije bilo nikakvih naznaka da su to iste žene. To nam pokazuje da iz načina na koji se žene prezentiraju u javnosti zapravo ne možemo saznati gotovo ništa o njihovim seksualnim sklonostima prema jednom ili drugom spolu\”, kazao je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *