Pet činjenica koje moraš znati o ženskim grudima

1. Veće grudi znače višu razinu inteligencije

Američki znanstvenici provodili su istraživanje kvocijenta inteligencije na uzorku od tisuću žena. Usporedba rezultata testova inteligencije i veličine grudi dovela ih je do neočekivanog otkrića – žene s većim grudima u prosjeku imaju IQ 10 bodova veći nego žene manjeg dekoltea!

2. Ženama je obično lijeva dojka veća od desne

Ženske grudi nisu jednake veličine, a lijeva dojka obično je veća od desne. Međutim, razlika u veličini toliko je mala da je vjerojatno nikada nećeš uočiti. Osim toga, bradavice se također razlikuju u veličini, a obično imaju i drugačiji smjer.

3. Gledanje ženskih grudi produžuje život

Istraživanje Victorijinog Instituta iz Wellingtona u Novom Zelandu pokazalo je da muškarci prilikom prvog susreta sa ženom najprije odmjere njene grudi. Tu nema ničeg sramotnog, s obzirom da je druga studija pokazala da čak i jedna minuta dnevno gledanja u ženske grudi može muškarcu produljiti život za 4 do 5 godina.

4. Muškarci mogu dojiti

Iako je ovo vrlo rijetko slučaj, prsa muškaraca sadrže sve potrebne žlijezde koje mogu proizvoditi mlijeko.   Laktacija se u muškaraca može pojaviti primjerice nakon hormonske terapije koja se koristi u liječenju raka.

5. Grudi su teške prosječno 450 grama

Od pola kilograma prosječne težine dojke, 4 do 5% odnosi se na masno tkivo. Osim toga, dojka je teška prosječno 1% ukupne mase žene.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *