Ovo su stvari koje trebaš govoriti za vrijeme seksa.

whisper

Seks, zadovoljstvo, kao i najbolji način za postizanje orgazma se razlikuje od para do para. Ono što te napali može biti nešto što drugog odbija.
Ali nova istraživanja su otkrila da postoji jedna stvar koja osigurava seksualno zadovoljstvo više od seksi donjeg rublja i predigre — a to je kad se priča o ljubavi. Awwww.
Istraživanja, obavljena na Chapman Univerzitetu, ispitivala su seksualne živote 39,000 parova u braku i muškaraca i žena koji žive zajedno a u vezi su duže od tri godine.
Saznali su da izrečena rečenica “Volim te” za vrijeme seksa jeste ponašanje koje garantira zadovoljstvo kod 75 posto muškaraca i 74 posto zadovoljnih žena koje su priznale da to govore.
Druge stvari za koje su spoznali da pojačava zadovoljstvo su kad se uvodi nešto novo, imati dovoljno vremena da se opustite za seks, i truditi se oko predigre. Jednostavno, dobijaš koliko uložiš.
Studija je pokazala da samo polovina parova koji su dio istraživanja smatraju da su seksualno zadovoljni i da druge seksualne radnje nedostaju — kao na primjer tuširanje zajedno ili seks igračke.
“Skoro pola zadovoljnih i nezadovoljnih parova čitaju seksualne “self-help” knjige i magazine, ali ono što odvaja seksualno zadovoljne parove je to što su oni doista i pokušai neke ideje realizirati.” kaže Dr. David Frederick, profesor asistent iz psihologije na Chapman Univerzitetu koji je glavni autor pomenute studije.
Zaključak je sljedeći, seks je, kao i brak, u smislu da je to privreženosti, trud, i strast kao i želja da budeš uspješan u tome. Tako da, ako se osjećaš manje sretno u krevetu, zašto ne probaš nešto novo ili reci svom partneru kako se osjećaš povodom toga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *