7 stvari koje krije na njegovom profilu za upoznavanje

Nedavno je sprovedeno istraživanje na Cornell i Wisconsin-Madison Univerzitetu i otkriveno je ( što i nije neko iznenadenje) da 80 % ljudi koji koriste usluge onlajn sajta za upoznavanje lažu kad su u pitanju njihova visina, kilaža i godine. Izdvojili smo još par stvari o kojima muškarci lažu kada su na internetu.

Njegov posao
Oh? Upravo ceš izaci na sastanak sa muškarcem koji dobro izgleda koji započinje veoma uspješan posao kao programer? Nemoj se iznenaditi ako ima samo dobru ideju za neku internet aplikaciju i kancelarija mu je garaža svojih roditelja. Većina muškaraca teži napuhati svoje zvanje ili odgovornost kako bi impresionirali žene. Nije baš najbolja ideja pitati ga koliko tačno zarađuje, ali je ipak u redu pitati ga čime se bavi i koliko je velika kompanija za koju radi. Biti progamer je vrlo impresivno ali ne ukoliko kompaniju čine on i njegov pas.

Njegove namjere
Samo zato što se muškarac upoznaje sa ženom preko sajta za upoznavanje ne znači da želi dugu vezu. Zapravo, ako ste na Tinder-u, trebate pretpostaviti da muškarac želi sa Vama imati samo seks a prijatno se iznenaditi ako želi imati vezu. Osim kada postoji aplikacija ili sajt gdje otvoreno piše da li muškarac želi vezu ili samo seks, ne možete znati koje su njegove prave namjere.

Njegova visina
Obično će muškarci reći kako su viši nego što jesu, i pretpostavit će da nećete poneti metar na prvi sastanak. Ako ste baš znatiželjni sačekajte da otvori novčanik kad bude plaćao račun (bar svoj dio) i recite “Daj da vidim tvoju sliku na vozačkoj dozvoli, moja je užasna!” Tamo, jasno kao dan, piše koliko je visok (a nikom nije dovoljno stalo da laže administraciju).

Njegova težina

Muškarci (kao i svi ostali), će postaviti sliku gdje izgledaju najbolje. Tako da, ako izađeš na prvi sastanak sa muškarcem koji djeluje da ima više kilograma nego na fotografiji, nemoj se začuditi. Ako si sretna, može bit i u suprotnom pravcu; možda se upravo oporavio od prekida sa djevojkom i dobio ponovo želju da izgleda dobro što obično znaju raditi kako bi impresionirali svoju drugu polovicu, a što ne rade kad su već u dugoj vezi. I sad kad više nije u vezi, želi igledati odlično! Ali pesimista u meni govori da ćeš vjerojatno naići na muškarca koji će biti teži nego što si zamišljala.

Njegova svestranost

On može tvrditi kako voli putovati, ali to ne garantira da je ikada izašao iz zemlje. Može reći da zna dosta o vinu ali to može samo značiti da voli određenu vrstu vina. Nemojte ništa pretpostavljati na osnovu njegovih interesa i hobija; isto kao i njegov opis posla, vjerojatno je napuhano i djeluje sofisticiranije nego što jeste.

Emotivni status

Žao mi je reći, ali ako muškarac stavi na sajtu za upoznavanje da je slobodan, to ne znači da je tu kako bi stvarno upoznao ženu i imao sa njom vezu. Slobodan može da znači da “nije imao vezu pet godina i da traži seks” i “sveže razveden i tužan”. Tu su i muškarci koji prolaze kroz raskid (ali još uvijek nije gotovo sa njihovim djevojkama) ili su u otvorenoj vezi i na sajtu za upoznavanje su jer im se čini dovoljno naivno, ali ipak nisu emotivno slobodni da bi bili sa Vama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *