Žene: Vaš Mozak na Spoju

Stoljećima su nam mudraci govorili da ako želimo promijeniti svijet, ili naše životno iskustvo, ne moramo gledat dalje od sopstvenih misli. To je zbog toga što nastojimo vidjeti samo ono što odgovara onome što već mislimo. Ako mislimo da smo nesprijetni i neprivlačni onda je to persona kakvu projektujemo. Misli su filteri koji boje naše iskustvo i savijaju našu percepciju da odgovara već  prije određenom obrascu, pozitivnom ili negativnom. Kontrolirati ih je moćan način da stvorite od života ono što želite – čak i ljubavni život. Prepuštati se oceanu nepotrebnih misli je užasno odvraćanje od onoga što je bitno na sastanku: uživanje u sadašnjem momentu.

Četiri primjera mentalnog stresa koja mogu stati na put odličnom spoju:

1. Razmišljaš o čemu on razmišlja

Ako pokušavaš čitat misli bolje to ostavi za gledanje televizije do kasno u noć, to nije za sastanke. Ako se trudiš da protumačiš njegove misli na osnovu njegovih izraza lica, gestova ili intonacije, mnogo toga ćeš pogrešno protumačiti. Nemoj pokušavati da uđeš u njegovu glavu – samo ostani u svojoj. Kako se vaš prvi sastanak odvija ( a onda drugi pa treći) njegove namjere će ti postati jasnije. U početnim fazama poznanstva uživati u momentima sadašnjosti je najbolji način za pozitivan dojam koji ostavljaš.

2. Ispitivati ga kao da je kandidat za Gospodina Pravog

Sasvim je prirodno stanje tvog uma da stvaraš neku sliku u glavi i postavi š onog sa kim izlaziš u viziju svog savršenog muškraca. Ali drage žene, svatite: On nije taj. Niko nije, niko ko je realan. On je ono što je, nepredvidivo ljudsko biće i to znači da te može iznenaditi svojim privlačnim osobimana kojih se prije nisi mogla ni dosjetiti, ili bit živi dokaz da su svi tvoji standardi negde drugdje. Ako dozvoliš svom mozgu da provede večer sa tablom i olovkom tako što štiklira da i ne, omašićeš pentu: a to je da ga vidiš kakav on doista je, a ne nekoga tko je samo slika pored supermena kojeg si stvorila sebi u glavi.

3. Pitaš se da li on samo želi tebe odvesti u krevet

Naravno, bar dio njega to želi. On je muško, prije svega. Ali tvoje pitanje je, da li to SVE što on želi od tebe? Neki muškarci to učine sljepo očigledno sa sve nervoznim rukama i očima koje su posvuda samo ne usmjerene ka tvojim očima. Dok drugi muškarci žele da te razumiju, kroje vezu sa tobom, poštuju tvoje granice (iako bez sumnje razmišljaju o nekim romantičnim mogućnostima). Nekad može biti teško napravit razliku između muškarca koji želi samo nešto akcije i muškarca koji želi imat sa tobom pravu ozbiljnu vezu. Vidi nešto: ne možeš to odmah znati. I ne možeš kontrolirati u kom pravcu će se situacija odvijati. Stoga, preterano razmišljanje u vezi toga ti neće pomoć. Cijelo to pitanje izbaci iz svog uma i pusti da se situacija odvija svojim tokom – i bit ćeš opet više prisutna u sadašnjem momentu uživanja.

4. Strah da nisi dovoljno dobra

Mnoge žene su baš stroge prema sebi i stalno razmišljaju „Jesam li dovoljno uspješna?” „Jesam li dovoljno ljepa?” „Dovoljno interesantna?” Dosta više! Kad si na spoju: pogotovu sa nekim koga želiš impresionirati – tvoje misli mogu biti preopterećene razmišljanjima o nepotrebnim standardima što može dovesti do osjećaja nesigurnost. Prije svakog sastanka sebi moraš govorit „Ja sam ono što jesam – i nevjerojatna sam!”

Kada su sastanci i izlaženje u pitanju, tvoje misli mogu biti kao gnjevne pčele i nemoguće je da se opustiš, ili mogu biti ugodan povjetarac koji stvara savršenu atmosferu za romantično uživanje i otkrivanje. Izbor je samo tvoj.

Dame, da li postajete lako rastrojene ovim mislima? Jeste li ikada to uspjele izbjeći?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *