Što Napraviti a Što Ne Kako Bi Drugi Sastanak Bio Uspješan

Čestitamo! Uspjeli ste. Dobro je prošao prvi sastanak sa slatkim dečkom! Trenutno živite u sadašnjosti ali ne možete se obuzdati od razmišljanja o sljedećim koracima. Kako ćeš bit sigirna da će te pozvat na drugi sastanak? Ovdje ćemo vam dati primjere što treba napraviti a što ne da bi ščepala taj sastanak broj dva.

**Uvejti: Ovi savjeti se samo primjenjuju kada ti doista želiš drugi sastanak. Ako se momak pretvori u čudaka, prekini misiju i ove savjete sačuvaj za vrijeme kada to bude prikladno.

ŠTO ČINITI

Pronađi Nešto Zajedničko:

Pronaći nešto što imate zajedničko može vas odvest do odličnog razgovora i instant kemije. Što je to što ga uzbuđuje? Oko čega je nezadovoljan? Postavljaj pitanja koja pokazuju kako si željna saznati više dok također dopunjavaš njegove odgovore svojim pričama. Jednostavnija pitanja mogu odvesti do većih otkrića kakav je on zapravo kao osoba. Tko je znao da pitanja o hrani mogu odvesti do diskusije o tome koliko je njemu bitno biti blizak sa familijom.

Budi Otvorenog Uma:

Ovo je prvi sastanak, na neki način formalno upoznavanje nekoga za koga ste zainteresirani. Spusti gard i uživaj. Ti ne voliš mačke a on ih obožava? Nije kraj sveta. Često, ljudi koji sa drukčijim pogledima od naših nas mogu upoznat sa novim stvarima, i proširit naše razimijevanje drukčijih ideja. Dozvoli da razgovor teče prirodnim tokom. Ovo nije debata u srednjoj školi – ovdje drukčije može donjeti odlične stvari!

Izbjegavaj Monologe:

Bez obzira što misliš, ovaj sastanak nije predstava u kojij učestvuješ samo ti. Potrudi se da se sastanak ne sastoji iz toga što ćeš u detalje pričat o svim svojim omiljenim momentima od svog rođenja pa nadalje. I on je prisutan. Postavljaj mu pitanja i hranite se energijom jedno drugog. Možeš lako vidjeti kada su ti odgovori predugi po govoru njegovog tijela. Da li njegove oči zalutaju podalje od tebe? Da li zijeva na svakih pet minuta? Skrati svoje odgovore kako bi on mogao podijeliti iste priče sa tobom. Ako postoji neko pravilo u konverzaciji, to je da svako želi bit saslušan.

Daj Prijedlog:

Ponekad je teško reći da li je taj momak zainteresiran za sljedeći sastanak il je ovaj sastanak početak kraja. Ne možeš pogriješiti ako postaviš neki prijedlog i vidiš da li je zainteresiran da provede još više vremena sa tobom. Moguće je postavit prijedlog da vidiš koliko je zainteresiran a da ne ispadneš totalno nespretno ljudsko biće. Pomeni neko druženje u bliskoj budućnosti i obrati pažnju na njegovu reakciju. „Da, šta radiš sljedećeg tjedna?” je veoma jasan pokazatelj da te hoće vidjeti ponovo; dok „Pa, zašto da ne.” Može značiti da nije siguran za drugu turu.

ŠTO NE TREBA UČINITI

Nemoj Ga Ispitivati:

Prvi sastanak nije najbolji za postavljanje pitanja o bivšoj djevojci, lošim raskidima, fetišima ili porodičnim problemima. Nek prvi sastanak bude lagan i ugodan. Ovo vrijeme iskoristi da vidiš da li su vam ličnosti kompatibilne, bez da ga iznapadaš kao da je u policijskoj stanici.

Ne Traži ono „Ali”:

Ne govorimo o njegovoj slatkoj zadnjici. U ovom slučaju njegovo „ali” se odnosi na njegove atribute koji mogu slomiti one dobre. Na primjer, sladak je, pametan i ima dobar smisao za humor, ali ima ogroman strah od vezivanja. Ambiciozan je i porodičan ali ima loš jutarnji zadah. Nemoj za svoj cilj postavit traženje njegovih mana. Niko nije savršen, ali traženje onoga što be valja nikada nije dobar način da se uđe u vezu.

Ne Nosi Prtljag Prošlosti na Sastanak:

Tvoj bivši je tvoj bivši sa razlogom, i ne treba biti pozvan na ovu zabavu. Želiš se prisjetiti što je tvoj bivši uradio? Nemoj. Niko ne želi čut kako je bilo sa likom sa kojim si prije bila. Pred tobom je nova osoba sa novim iskustvima koje ćeš proživjeti. Ako se ne možeš suzdržati od toga da se vraćaš na prošle momente, možda još uvijek nisi spremna izlazit sa novim ljudima.

Nemoj Previše Pokazivati Svoju Želju:

Ako budeš vidjela kako stvari dobro stoje na ovom sastanku, nemoj pokazivati koliko si uzbuđena što ćete se vidjeti ponovo. Ako primjeti da si previše uzbuđena zbog toga, možeš djelovati očajno a niko ne želi izlaziti sa „tom djevojkom”. Igraj smireno i ne pokazuj svoje karte. Ovo je prvi sastanak; dozvoljeno ti je da djeluješ misteriozno. Sačuvaj svoje ideje o tome kako će ti djeca izgledati za neki ženski razgovor sa frendicama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *